• Milan A ★★★★★
  Top bedrijf, heel vakkundig in hetgeen wat ze doen. Hebben onze houten vloer weer als nieuw gemaakt. Onze verwachtingen waren na kennis making met Paul hoog maar deze zijn echt overtroffen! Ab de uitvoerder let op ieder detail en dat is … More wat de vloer uiteindelijk perfect maakt. Aanrader!

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00
zaterdag – Zondag 10:00 – 16:00

Bel ons vandaag

bel ons momenteel 2 medewerkers beschikbaar
1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Parketspecialist

Parket renovatie

WANNEER PARKET SCHUREN?

 • Krassen en deukjes in uw parketvloer
 • Kleurverschillen door zonlicht
 • Tijd voor andere uitstraling of kleur
 • Bij (water)schade aan uw houten vloer
 • Bij uitbreiding van uw houten vloer
 • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

Fam Brouwer

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen parketteurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend en ‘s nachts
 • Op korte termijn in te plannen
 • Parket Schuren gebeurt stofvrij

Contact

Wij komen graag bij u langs

085 – 1301 477

info@schuur.expert

WAAROM OFFERTE AANVRAGEN?

 • Binnen twee minuten een prijsopgave
 • Snelle opvolging van uw aanvraag
 • Persoonlijk contact
 • Gratis advies op locatie
 • Heldere afspraken zwart op wit

Alles over parket schuren

Parket renovatie wordt steeds vaker overwogen

De houten vloeren laten schuren door een parketschuurspecialist is de afgelopen jaren in Amsterdam en andere Nederlandse plekken steeds populairder aan het worden. Parket onderhoud aan uw houten vloeren heeft namelijk een behoorlijk aantal interessante voordelen in vergelijking met de aankoop van een nieuwe parketvloer. Als u kiest voor parket renovatie, waarvan profiteert u dan allemaal? En wat is de meerwaarde van parket renovatie laten uitvoeren in plaats van een nieuwe houtvloer te laten leggen? Ten slotte beantwoorden we nog de vaag welke mogelijkheden u heeft als u gaat voor parket schuren Harderwijk door een parketschuurspecialist. De meest gekozen behandelmethoden zijn het parket schuren en oliën en het parket schuren en lakken te gaan. Beide methoden hebben specifieke voordelen en nadelen, waar we kort op in zullen gaan.

Waarom kiezen veel huiseigenaren voor parket renovatie door een parketschuurspecialist?

Veel woningbezitters denken dan parket renovatie lastig is, tijdrovend en ook duur. Voor het gemak kiest men dan voor de aankoop van een compleet nieuwe parketvloer. Maar gelukkig komen steeds meer mensen erachter dat parket onderhoud door een ervaren schuurbedrijf veel lucratiever is dan menigeen denkt. Het parket schuren Amsterdam is namelijk niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw portemonnee en het milieu beter. De grootste voordelen van parket onderhoud door het parket schuren en olien of het parket schuren en lakken te gaan, zijn in willekeurige volgorde:

 • Parket renovatie bespaart u een flinke hoeveelheid tijd. De oude houtvloer eruit halen en het afval wegbrengen naar de stort, hoeft immers niet. De bestaande vloer wordt namelijk opgeschuurd en stofvrij gemaakt door een ervaren expert.
 • Tijd bespaart u bij parket onderhoud ook omdat u niet op zoek hoeft naar een nieuwe vloer. Het enige dat u hoeft te doen is nadenken over het gewenste eindresultaat en de behandelwijze met lak of olie.
 • De natuur wil ook wat. En met parketrenovatie krijgt de natuur veel. Het is namelijk niet nodig om nieuw hout te kappen uit bossen: bestaand hout wordt gewoon gerecycled.
 • Houtvloeren bewerken is financieel voordelig. U wordt verder volledig ontzorgd door een specialist in parket schuren Amsterdam die u al het werk uit handen neemt.

 

Parket schuren en olien

Als je je parketvloer na het schuren laat oliën, dan geniet je van enkele voordelen. Zo oogt de vloer meteen moderner en verzorgder, en is hij ook beter bestand tegen schade en vuil. Parket schuren en olien is dus een goed idee als je het beste uit je houten vloer wil halen.

 

Parket schuren en lakken

Parket schuren en lakken is eveneens een optie, die enigszins verschilt van parket schuren en olien. Het grootste verschil zit hem in het feit dat je bij parket schuren en lakken kan kiezen tussen verschillende soorten lak: van hoogglans tot matglans, er zijn verschillende manieren om je vloer van een laklaag te voorzien. Elk soort lak heeft dan ook een ander effect op de uitstraling van de vloer!

 

Parket schuren en waxen

Parket schuren en waxen is ten slotte de beste oplossing als je houten vloer heel intensief wordt gebruikt of als er vaak zware en grote objecten op komen te staan. Wax dringt immers nog beter door in het hout dan lak en olie, waardoor de vloer dus ook van binnenuit optimaal is beschermd tegen schade en slijtage. Een erg duurzame optie dus voor je houten vloer!

Het parket schuren en olien laten doen

Hoe gaat uw houtvloer schuren en olien laten in zijn werk? Nadat het oppervlakte volledig glad gemaakt is en de stof tot in de kleinste vezels is verwijderd, wordt de bestaande houtlaag met een speciale olie opgevuld. Hierdoor vullen alle kleine gaatjes, sleuven en beschadigingen zich op met olie, tot de vloer feitelijk geheel verzadigd is. Een groot voordeel is dat water en troep op deze manier geen enkele kans meer hebben om de vloer in te trekken. Maar dat is niet het enige voordeel van een olievloer. Wat te denken van deze grote plussen:

 • Olie zorgt voor een duurzame vloer, die lang meegaat en tegen een stootje kan. Door de vloer minstens eenmaal per maand met een goede zeep te reinigen, blijft het vloeroppervlakte in goede staat.
 • Als u van bijzondere kleuren houdt, is een olievloer iets voor u. Olievloeren zijn te verkrijgen in ongeveer 50 kleuren.
 • Olievloeren kunt u eenvoudig bijwerken als er sprake is van kleine beschadigingen.

Zoals bij elke vloersoort die behandeld wordt, heeft ook de oliebehandeling een paar nadele. De belangrijkste is dat een geoliede vloer eens in de drie jaar opnieuw in de olie gezet moet worden.

De houten vloer schuren en lakken laten

Het pakret schuren en lakken is minstens zo populair als kiezen voor een oliebewerking van uw bestaande houten vloer. Voordelen van een lakvloer zijn:

 • Lak zorgt voor een sterke beschermingslaag, waarbij vocht en vuil geen kans meer maken.
 • Een gelakte vloer glanst mooi en ziet er fris uit.
 • Lakvloeren hebben een lange levensduur: zonder noemenswaardig onderhoud kunnen ze al snel 12 tot 15 jaar meegaan.

Een van de grootste nadelen van lakvloeren is dat lokaal repareren niet mogelijk is. Ook kunnen gelakte vloeren na verloop van tijd geel verkleuren.

Vraag nu een gratis offerte aan of een informatiegesprek

Waar wacht u nog op? Kies ook voor het gemak en de pluspunten van een grondige parket renovatie door een professioneel schuurbedrijf in Amsterdam. Een messcherpe offerte bij ons aanvragen is geheel gratis en vrijblijvend. Ook kunt u vrijblijvend een gesprek aanvragen met een van onze adviseurs!

De houtsoort.

Elke soort hout heeft een andere aanpak nodig bij parket schuren Amsterdam. Een specialist analyseert de vloer grondig, teneinde de beste methode te bepalen.

Hoe is de vloer afgewerkt?

Over het algemeen beschikken vloeren al over een lak- of olielaag. Daar rekening mee houden bij het kiezen van een behandeling is van belang om een goed resultaat te verkrijgen.

Een vaste of zwevende vloer?

Vaak beschikken vloeren al over een lak- of olielaag. Daar rekening mee houden bij het kiezen van een behandeling is van belang om een goed resultaat te verkrijgen. Ook een samenwerking met Parket schuren Utrecht.

Uw persoonlijke wensen?

Ten slotte hangt de behandeling die wordt doorgevoerd natuurlijk ook grotendeels af van uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u de vloer moderner doen ogen, dan zijn lak of olie een goed idee. Voor optimale bescherming is wax dan weer een slimme optie.
 

Stel uw vraag?

Vloerinspectie

Wij komen graag bij u op locatie

Maak een afspraak

085 1301 477

Stuur ons een mail

info@schuur.expert

085 1301 477

Bel nu