• Ali de J ★★★★★
  Heren van Schuur Expert wat ben ik blij met jullie en de nieuwe vloer die jullie voor me gerenoveerd hebben. Heel blij mee. Zeker doen echt heel vakkundig.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00
zaterdag – Zondag 10:00 – 16:00

Bel ons vandaag

bel ons momenteel 2 medewerkers beschikbaar
1

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

Parketspecialist

Parket schuren en olien 

WANNEER PARKET SCHUREN?

 • Krassen en deukjes in uw parketvloer
 • Kleurverschillen door zonlicht
 • Tijd voor andere uitstraling of kleur
 • Bij (water)schade aan uw houten vloer
 • Bij uitbreiding van uw houten vloer
 • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
Geweldig werk geleverd door dit team. Het was een grote opdracht die ze uitstekend tot een mooi resultaat hebben gebracht.

Fam Brouwer

WAAROM VOOR ONS KIEZEN?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Garantie op alle werkzaamheden
 • Eigen parketteurs in dienst
 • Uitvoering dus ook in het weekend en ‘s nachts
 • Op korte termijn in te plannen
 • Parket Schuren gebeurt stofvrij

Contact

Wij komen graag bij u langs

085 – 3031 576

info@schuur.expert

WAAROM OFFERTE AANVRAGEN?

 • Binnen twee minuten een prijsopgave
 • Snelle opvolging van uw aanvraag
 • Persoonlijk contact
 • Gratis advies op locatie
 • Heldere afspraken zwart op wit

Alles over parket schuren

Parket schuren en olien

Parket schuren en olien: welke voordelen en mogelijkheden zijn er?

Is uw parketvloer versleten? Nieuwkoop of herstel is dan nodig!
Wanneer de parketvloer van uw woning in Harderwijk, HIerden of een andere plaats versleten of beschadigd is, ontstaat een vervelende situatie. Niet alleen ziet de vloer er lelijk en verouderd uit, maar ook worden parketvloeren die al jarenlang in gebruik zijn vaak gevaarlijk glad. Een nieuwe parketvloer kopen of een het parket schuren en oliën laten door een Parketschuurspecialist – hiervoor kunt u terecht op Parketschuurspecialist – zijn dan enkele opties die u kunt overwegen. Verder is het parket parket schuren en lakken een veelgekozen mogelijkheid. Om uiteenlopende redenen is het parket schuren Harderwijk door een ervaren specialist het meest aantrekkelijk.

Voordelen van de houten vloeren schuren en lakken of oliën laten

Parket renovatie door een van de medewerkers van Schuur Expert heeft meerdere voordelen boven het kopen van nieuw parket. In de eerste plaats is parket onderhoud voordeliger dan een compleet nieuwe vloer kopen. Dit komt omdat er bij Parket onderhoud door de Parketvloerspecialist geen nieuwe houten vloer gelegd hoeft te worden, wat flink in de materiaalkosten scheelt. Een tweede pluspunt van het parket schuren en lakken / oliën is dat u veel tijd bespaart. Zo hoeft de oude houten vloer er niet uitgesloopt worden. Verder hoeft u niet op zoek naar een nieuwe vloer. En wat ook fijn is: u hoeft de houtresten van de oude vloer niet naar de stort te brengen. En ten slotte heeft parket renovatie via het parket schuren en olien als grote voordeel dat dit een milieuvriendelijke keuze is. Voor houten vloeren schuren hoeven geen extra bomen gekapt te worden.

Twee methodes: schuren en lakken of het parket schuren en daarna laten olieën?

Wanneer u kiest voor uw parket schuren Harderwijk, kunt u kiezen uit diverse behandelmethodes. De twee populairste keuzes zijn het parket schuren en oliën of het parket schuren en lakken. Beide behandelmethodes hebben hun eigen voordelen en nadelen. Welke zijn dit precies? En welke wijze van houten vloeren schuren is het beste in uw situatie?

Het lakken van een houten vloer: voordelen

Het parket schuren en lakken gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt de vloer met speciale apparatuur geschuurd en volledig stofvrij gemaakt. Daarna vindt in drie rondes het lakken van de vloer plaats. Eerst wordt een laag grondlak opgebracht. En daarna wordt de vloer in twee laksessies afgelakt. De voordelen van een vloer schuren en daarna aflakken zijn:

 • Het parket schuren Harderwijk en laten aflakken zorgt voor een vloer die goed tegen vloeistoffen kan. Lak beschermd perfect tegen water en nattigheid. Zo voorkomt u intrekkend vocht en hert kromtrekken van de houten vloer.
 • Een van de grote pluspunten van gelakte houtvloeren is het beperkte onderhoud dat ze vereisen. De vloer kan gemakkelijk schoongehouden worden en heeft – naast af en toe dweilen en de stofzuiger eroverheen trekken – feitelijk verder geen tussentijdse onderhoudsbeurten nodig. De vloer gaat op deze manier al snel tien tot twaalf jaar mee. Wanneer u voor hoogwaardige lak kiest, verlengt u de levensduur al snel tot veertien jaar.
 • Er is keuze aan soorten afwerkingen. Zo kunt u opteren voor een matte lakvloer, voor een zijdematte uitstraling en voor extra matte laksoorten.

Nadelen van een lakvloer

Nadelig aan lakken is dat er qua kleuren niet veel opties zijn. Het bijwerken van kleine stukjes beschadigde vloer is met lak helaas ook niet mogelijk.

Het parket schuren en olien: voordelen

De tweede populaire behandelmethode van versleten parketvloeren schuren en vervolgens olieën. Na een schuursessie wordt olie aangebracht, die diep in de vloer trekt en deze goed beschermt.

Het olieën van houten vloeren heeft enkele duidelijke voordelen. Deze zijn:

 • Vloeistoffen en vuiligheid maken door de intrekkende olie, die het hout volledig verzadigt, geen kans meer.
 • Er zijn bij oliën tientallen kleuren mogelijk.
 • Het onderhouden van de vloer bij kleien beschadigingen is eenvoudig.

Nadelen van een olievloer

Als nadelen van olievloeren gelden het feit dat de vloer eens per twee of drie jaar een nabehandeling nodig heeft. Gebeurt dit niet, dan kan de vloer lelijk en vies worden. Verder gaan olievloeren na verloop van tijd meer glanzen.

Vraag direct en scherpe offerte aan

Kies ook voor parket renovatie en vraag nu een aantrekkelijke offerte aan via Parketschuurspecialist. Heeft u vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook altijd e-mailen of bellen voor meer informatie. Graag tot ziens!

Stel uw vraag?

Vloerinspectie

Wij komen graag bij u op locatie

Maak een afspraak

085 3031 576

Stuur ons een mail

info@schuur.expert

085 3031 576

Bel nu